Uw ideeën in een tuinontwerp

Overweegt u om uw tuin op de schop te gooien? Benader ons gerust eens voor een vrijblijvend gesprek. Uw tuin moet namelijk passen bij uw manier van leven, en het is onze kracht om hierover mee te denken. Samen met u zorgen we ervoor dat u weer met veel plezier in uw tuin zit, in plaats van dat u er alleen maar met tegenzin in aan het werk bent. Bij het opstellen van het tuinontwerp nemen wij natuurlijk alle facetten van uw tuin mee, denk aan bestrating, beplanting, verlichting, een besproeiingsinstallatie, afwatering (drainage) en kunstobjecten. Wij luisteren zeer goed naar uw wensen, zodat wij al uw ideeën volledig in het tuinontwerp kunnen verwerken.?

 

3D tuinontwerp maken

Een tuin laten ontwerpen is bij Borgerink Groendesign een unieke ervaring. Er wordt namelijk een uniek 3D tuinontwerp voor u gemaakt, waarmee wij u door uw tuin laat wandelen nog voordat deze gerealiseerd is. Een 3D tuinontwerp is een unieke manier om te ervaren of u zich 'thuis' voelt in uw toekomstige tuin. Ook komen eventuele knelpunten en lastig uitvoerbare (en daardoor dure) constructies in dit ontwerp aan het licht, nog voor de start van de werkzaamheden. Dit kan u een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.

 

Beplantingsplan maken

Een tuin gaat pas echt leven door er bomen, planten en struiken in te plaatsen. Een goed uitgedacht beplantingsplan is hierbij van groot belang. Borgerink Groendesign gaat met u in gesprek over de gewenste sfeer in uw tuin, de gewenste kleur van bloemen en planten, bloeitijden en planthoogtes. Hierna wordt er een beplantingsplan uitgetekend, waarbij u ook informatie ontvangt over de planten die in uw tuin (gaan) groeien. Zo kunt u uw tuin optimaal en gemakkelijk onderhouden.

 

Verlichtingsplan maken

Net als een beplantingsplan is ook een verlichtingsplan van essentieel belang. Wat is er ’s avonds immers mooier dan een sfeervol verlichte tuin? Maar tuinverlichting is niet alleen mooi om te zien: het zorgt er ook voor dat u zich veilig voelt in uw tuin én woning. In een verlichtingsplan visualiseert Borgerink Groendesign waar de tuinlampen in uw tuin het beste resultaat geven.

 

Advies over beregeningssysteem

Na de aanleg van uw nieuwe tuin is het belangrijk dat alle planten jaarrond voldoende water krijgen. Om verdroging van de plantenborders of het gazon te voorkomen, is het daarom verstandig om een beregeningssysteem te installeren. Wij laten u graag zien op welke wijze u dit het beste kunt realiseren.

 

Technische tuintekening maken

Tuinontwerp, beplantingsplan en verlichtingsplan klaar? Dan komt nu de vraag: ‘Wie gaat de tuin aanleggen’? Borgerink Groendesign is geen uitvoerende partij, maar heeft wel zeer goede contacten met verschillende hoveniers. Wij vragen graag concurrende prijzen voor u op. En natuurlijk kunt u ook zelf met ons tuinontwerp aan de slag gaan. Of u nu kiest voor een hovenier of dat u zelf uw nieuwe tuin wilt aanleggen: in beide gevallen is het noodzakelijk dat er een technische tekening aanwezig is, voorzien van materiaalkeuzes, bematingen én hoogtepeilen. Zo kunt u uw nieuwe tuin geheel conform het tuinontwerp (laten) aanleggen.

 

Begeleiding van uw uitvoerende partij

Heeft u ondersteuning nodig bij het aanleggen en inrichten van uw door ons ontworpen tuin? Wij brengen u graag in contact met de juist uitvoerende partij. En om de tuinaanleg in goede banen te leiden, adviseren wij de uitvoerende partij daar waar nodig. Uw voordeel is dat u wordt ontzorgd én dat u alleen ons als aanspreekpunt heeft.