Projecten - Tuinontwerp

De afgelopen jaren zijn er diverse mooie projecten door ons ontworpen en gerealiseerd. Een overzicht van onze projecten staat hieronder. Mocht u meer specifieke informatie over de projecten willen ontvangen dan horen wij dat graag.

Landelijke woning Enschede

Een opgeknapte woonboerderij op het Rutbeek in Enschede hebben wij mogen voorzien van een bijpassende landschappelijke tuin. Het ontwerp omvat een aantal bloemrijke plantenborders, diverse landschappelijke hagen, een Twentse puthaal en een mooi groot terras. Als verharding zijn er gebakken producten gebruikt zoals gebakken waaltjes en gebakken klinkerkeien. De uitvoering wordt geregeld door de klant.

Tuinontwerp moderne tuin Hengelo ov.

Voor een bijzondere nieuwbouw woning in Hengelo ov. hebben wij een tuinontwerp mogen opstellen incl. een 3D visualisatie. Deze uitwerking zorgt ervoor dat klanten een goede indruk en beleving kunnen krijgen van het tuinontwerp.

Tuinontwerp Losser

Na het opknappen van de woning was er de wens om een overzichtelijke tekening uit te laten werken met een geheel nieuwe indeling van de tuin. De klant heeft hiervoor ons benaderd, waarna wij naast het tuinontwerp ook het beplantingsplan, verlichtingstekening en tekening voor de maairobot hebben opgesteld. De tekeningen zijn uitgewerkt op basis van de wensen van de klant.

Moderne woning in Borne

In samenwerking met Welhuis uit Rossum hebben wij een tuinontwerp opgesteld voor deze moderne woning, gelegen in het landelijk gebied van Borne. De tuin loopt glooiend af naar het achtergelegen agrarisch weiland. Dit weiland is toegankelijk gemaakt door de aanleg van 2 loopbruggen. Een natuurlijke slenk zorgt ervoor dat er een bijzondere diversiteit aan flora ontstaat in en rondom deze natuurlijke laagte. De uitvoering van het tuinontwerp is door ons begeleidt evenals het aanplanten van de beplanting en het toepassen van de tuinverlichting.

Landelijke woningen in Borne

Voor beide nieuwbouwwoningen hebben wij een landelijke tuin mogen ontwerpen. Het ontwerp is enigszins op elkaar afgestemd maar de tuinen zijn apart van elkaar ontworpen. Het tuinontwerp is uitgebreid uitgewerkt met een beplantingplan, verlichtingsplan, tekening maairobot, beregeningstekening en een uitvoeringstekening. Als bestrating is er gekozen voor een gebakken dikformaat en een keramische tegel voor de terrassen.

Moderne tuin Denekamp

Deze tuin in Denekamp is vormgegeven tezamen met de klant. De wensen van de klant betreffende de indeling en beplanting is omgezet naar een tuinontwerp, uitvoeringsplan en een beplantingsplan. De tuin is in zijn totaliteit aangepakt en ontruimt. De houten bielzen hebben plaats gemaakt voor verhoogde betonnen en polyester plantenbakken. De betonnen klinkers en waaltjes zijn vervangen door betonnen tegels en keramische tegels met een houtmotief als terras. De beplanting is op basis van de wensen – kleuren en bloeitijden – opgesteld waardoor er het gehele jaar door kleur in de tuin aanwezig is. 

Landelijke tuin Manderveen

In het buitengebied van Manderveen staat een voormalige boerderij welke omgebouwd is tot een woonhuis. Wij hebben hiervoor een bijpassende landschappelijke tuin mogen ontwerpen met een aantal moderne elementen. Een tweetal terrassen in de tuin én een overdekt terras onder de bomen zorgen ervoor dat zij op diverse plekken in de tuin kunnen gaan zitten. De tuin wordt voorzien van een aantal plantenborders die worden aangeplant met boerenhortensia’s en vaste planten voor een onderhoudsvrije tuin. Een drietal leibomen voor de gevel van de woonboerderij zorgen voor een groene aankleding van de woning.

Tuinontwerp moderne tuin Almelo

De klant heb ik van de schets tot en met de tuinrealisatie begeleidt. In overleg met de klant heb ik het tuinontwerp opgesteld, onderbouwd met een passend én kleurrijk beplantingsplan. Een hovenier is benaderd voor de tuinaanleg en wij hebben de hovenier begeleidt tijdens de aanleg van de tuin.

Tuinontwerp Wierden moderne tuin

In 2015 zijn wij benaderd door een klant uit Wierden om mee te denken over de indeling van de tuin. Voor deze klant hebben we een tuinschets gemaakt met een mogelijke nieuwe indeling van de tuin. Als aanvulling en verduidelijking hebben wij de tuinschets opgewerkt naar een 3D visual.

Ontwerp kindvriendelijke tuin

Een binnentuin in Hengelo is door mij kindvriendelijk ontworpen. Een groot grasveld voor de kinderen met rondom een aantal verhoogde plantenborders. De leibomen aan de achterzijde zorgen voor een groene afscheiding richting de buren. De terrassen aan de voorzijde en onder de overkapping kunnen gebruikt worden als zon- én schaduwterras.

Tuinontwerp praktische moderne tuin

Na de renovatie van de woning wil de klant graag een andere invulling van de tuin. Ze hebben ons gevraagd om hier een droomtuin van te maken. Na de presentatie van het schetsontwerp hebben we een 3D visualisatie gemaakt van het schetsontwerp. Van tuinschets - 3D visualisatie tot het realiseren van de tuin. Elke fase hebben we doorlopen met de klant. De tuin is voorzien van mooie sierlijke beplanting en 12 volt LED verlichting. Hergebruik van de mooie gebakken waaltjes in combinatie met de keramische VT-Wonen tegels maakt deze tuin extra bijzonder.

Tuinontwerp kleurrijke tuin Denekamp

Via de architect en aannemer van deze nieuwbouwwoning hebben wij een ontwerp op mogen stellen voor de klant. We hebben een tuinschets en beplantingsplan gemaakt van de tuin. De tuinmaterialen hebben wij mogen leveren waarna deze zijn verwerkt in de tuin door de bewoners zelf. De klant is door ons begeleid tijdens én na de tuinrealisatie.

Landelijke tuin vasse

Bij deze nieuwbouwwoning hebben wij een passende tuin getekend. Naast het tuinontwerp hebben wij de klant ook voorzien van adviezen met betrekking tot de plantenkeuze, verlichtingsplan, beregeningsplan en een tekening voor de aanschaf van een maairobot.

Hoogteverschil in tuin Ootmarsum

Voor deze klant - wonende op plan Brookhuis in Ootmarsum - hebben wij een tuintekening gemaakt, gebaseerd op hun wensen. Het hoogteverschil van de woning ten opzichte van het voetpad is groot. Met het ontwerp heb ik getracht zo veel mogelijk ruimte efficiënt te kunnen gebruiken voor de tuin. De voortuin bestaat uit een grote rechte trap naar de voordeur met aan weerszijden begeleid door een klein muurtje. Voorlangs de tuin komt een tuinmuur, opgemetseld met granieten blokken. In de achtertuin wordt een groot tuinhuis geplaatst met daaronder een composieten vlonder op het zitgedeelte. Bij het terras grenzend aan de woning wordt een mooie solitaire struik in een verhoogde plantenborder aangeplant. De rand van deze plantenborder kan tevens gebruikt worden als een zitbank.

Moderne tuin Enschede Maurer

Een klant waarvoor wij in 2012 de eerste tuinschets hebben mogen maken. Nadat deze tekening een aantal jaar is blijven liggen, ben ik weer benaderd om alsnog de tuin aan te gaan leggen. De tekening is voor een deel aangepast waarna ik een uitvoeringstekening heb gemaakt. Een tweetal hoveniersbedrijven zijn benaderd voor de aanleg van de tuin waarna de opdracht is gegund. De materialen zijn door ons geleverd en de werkzaamheden zijn door mij begeleidt.

Landelijke tuin Lattrop

De architect van de woning én overige opstallen heeft in overleg met zijn opdrachtgever ons benaderd om een opzet te maken van de indeling van het erf. We hebben de wensen van de klant uitgewerkt tot een inrichtingstekening van het erf waarbij de woning door het groen wordt versterkt evenals passend in het landschap.

Tuinontwerp medisch centrum Maria-Parochie

De toename van het aantal klanten van Medisch Centrum Maria-Parochie heeft ertoe geleidt dat het terrein nieuw is ingericht. Er is verharding aangebracht en een aantal parkeervakken voor het parkeren. Het terrein is groen, maar wel onderhoudsvriendelijk, aangekleed met een aantal subtiele beplantingsvakken.

Boerderijtuin in Mander

Een nieuwbouwwoning in het Twentse Mander. De bewoners wilden graag een landelijke tuin passend bij hun karakteristieke Twentse woning. Ik heb voor hen een tuintekening uitgewerkt waarbij het inrit langs een bestaande bomenrij komt te liggen. Een houten toegangspoort en de begeleidende Rhododendrons lang het inrit straalt een landelijke sfeer uit. Het gebakken straatwerk rondom de woning en de twee terrassen zijn een mooie aanvulling op de gevelsteen van de woning. De plantenborders met kleurrijke beplanting zorgt voor de aankleding van de tuin en de woning. De hagen welke met organische vormen worden aangebracht in de tuin bakenen de tuin af van de weide voor kleinvee. Met het ontwerp hebben wij rekening gehouden met de zichtlijnen vanaf de terrassen en de woning.

Moderne tuin Losser

De woning wordt gerenoveerd en de tuin wordt onderhoudsvriendelijk aangelegd. Er is gekozen voor veel gazon met aan de voorzijde van de woning een tweetal taxushagen in het gazon welke zorgen voor een afscheiding. De hagen komen in de bloemrijke plantenborders te staan. Het terras langszij de woning zal een verlengstuk van de woning zijn. De dakbomen zorgen voor een mooie zichtlijn vanuit de woning. De jacuzzi in de achtertuin wordt verdiept aangebracht met rondom plantenborders.